Vakantieproject

Tijdens de eerste drie weken van de Haagse zomervakantie organiseert de Stichting JVA elk jaar op landgoed Duinrell in Wassenaar een vakantieproject voor de Haagse kinderen van 4 t/m 13 jaar.

De deelnemende kinderen worden elke werkdag met speciale JVA bussen van Den Haag naar Wassenaar gebracht. Verspreid over Den Haag zijn er 21 opstapplaatsen. Deze zijn verdeeld over de A-etappe (vertrek om 8.15 uur) en de B-etappe (vertrek om 9.30 uur).

Bij JVA volgen de kinderen in leeftijdsgroepen een leuk dagprogramma. Elke groep wordt begeleid door twee groepsleiders.

Naast algemene activiteiten zoals Handvaardigheid, Toneel, Muziek, Sport, Spel worden er ook Speciale activiteiten georganiseerd.

Aan het eind van de dag worden alle kinderen weer met de JVA bussen teruggebracht naar Den Haag.

Het JVA vakantieproject in het kort

  • Samen met andere Haagse kinderen één, twee of zelfs drie weken vakantieplezier bij JVA op landgoed Duinrell in Wassenaar
  • Vervoer naar/van Wassenaar met speciale JVA bussen
  • 19 opstapplaatsen verspreid over heel Den Haag
  • 5 leeftijdsgroepen, van kleuters tot tieners
  • Dagelijks (maandag t/m vrijdag) een leuk programma volgen
  • Algemene activiteiten zoals handvaardigheid, toneel, muziek, dansen, sport en spel
  • Workshops zoals graffiti, EHBO, bouwen met bamboe, circus *
  • Speciale activiteiten zoals boogschieten, speurtocht, waterspellen, vossenjacht, survival, theatershow, bumpervoetbal, lasergamen en nog heel veel meer *
  • Elke dag één of meer attracties van attractiepark Duinrell bezoeken *
  • In week 2 een speciaal thema met voor ieder kind een te gek thema T-shirt en de beroemde (beruchte?) tienernacht *

          * afhankelijk van leeftijd en beschikbaarheid

HANDVAARDIGHEID

Bij handvaardigheid knutselen, bouwen, tekenen, verven, plakken en knippen de kinderen er op los. Vaak heeft de activiteitenleiding meerdere dingen bedacht waaruit de kinderen kunnen kiezen.
De mooie werkjes mogen de kinderen mee naar huis nemen.

Allerlei materialen worden gesponsord zoals vellen papier, mooie stoffen, karton, plastic bakjes, rolletjes en dopjes en ook verf komt goed van pas. Mocht u ook materiaal willen inzamelen voor JVA, dan komt dat altijd erg goed van pas.

TONEEL

Bij toneel leren de kinderen zich uitdrukken en voor de groep presenteren. Ook met elkaar doen ze kleine toneelstukjes. Er is een heuse verkleedkist waardoor de kinderen zich echt in hun rol kunnen inleven.

MUZIEK

Bij muziek gaan de kinderen aan de slag met zingen, muziek maken en dansen. Deze liedjes en dansjes zijn makkelijk op te pikken zodat ze de hele week op het hele landgoed Duinrell te horen zijn.

SPORT

Bij deze activiteit gaat de groep een echte sport doen. Dit kan zijn voetbal, volleybal, slagbal of iets dergelijks. De sportactiviteiten worden op het sportveld of het grasveld in de duinen van landgoed Duinrell georganiseerd.

SPEL

Bij spel gaan de jongste kinderen leuke spelletjes met hun eigen groep doen zoals tikkertje en renspelletjes. De oudere groepen spelen vaak een spel in het bos op landgoed Duinrell, waarbij meerdere groepen tegen elkaar spelen. Deze zijn vergelijkbaar met vlaggenroof en levend stratego.

SPECIALE ACTIVITEITEN

Behalve de hiervoor genoemde activiteiten worden er ook elke week speciale activiteiten georganiseerd, zoals een vossenjacht, survival, sprookjesspeurtocht, levend stratego, circus, bouwen met bamboe, bumpervoetbal, boogschieten, graffiti en nog veel meer.