Veelgestelde vragen

Het JVA vakantieproject wordt altijd gehouden tijdens de eerste drie weken van de Haagse zomervakantie.

Vakantieproject 2024

  • Week 1:  maandag 15 juli t/m vrijdag 19 juli
  • Week 2:  maandag 22 juli t/m vrijdag 26 juli
  • Week 3:  maandag 29 juli t/m vrijdag 2 augustus

Alle informatie over de tarieven en kortingen kunt u vinden op deze pagina.

De inschrijving via deze website gaat dit jaar van start op 1 maart.

De voertaal tijdens het vakantieproject is het Nederlands. Het is daarom belangrijk dat uw kind de Nederlandse taal in voldoende mate beheerst om instructies van medewerkers te begrijpen en met de andere kinderen te kunnen communiceren.


Hebt  u eerder al een MijnJVA account aangemaakt?
Ga dan via de knop in de menubalk naar MijnJVA en log daar in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Nog geen MijnJVA account?
Ga dan via de knop in de menubalk naar MijnJVA, klik daar op Nieuw account maken en volg de verschillende stappen.

Log in bij MijnJVA en upload een kopie van de geldige Ooievaarspas van uw kind. Eventueel opsturen per mail naar de kinderadministratie kan ook. Doe dit wel zo snel mogelijk, dan zal zo nodig restitutie van de teveel betaalde kosten plaatsvinden.

Indien de kinderadministratie niet uiterlijk 3 weken voor de start van het vakantieproject een kopie van de geldige Ooievaarspas van het kind heeft ontvangen, zal het standaardtarief in rekening worden gebracht.

Indien u de betaling correct hebt afgerond is er per e-mail een bevestiging aan u verzonden.
Geen e-mail ontvangen? Kijk dan eerst even in uw spambox. Kunt u hem ook daar niet vinden, neem dan contact op met de kinderadministratie.
Tip: voeg noreply@jvadenhaag.nl toe aan uw adresboek.

Dit kan zolang de inschrijving voor de betreffende week nog niet is gesloten en er nog plaats is. Op deze pagina is te zien of er nog plek is. Log daarna in op MijnJVA.

Bij de oneven genummerde opstapplaatsen (A-etappe) dient u uiterlijk om 8:00 uur te verzamelen.
De bussen vertrekken om 8:15 uur.
’s Middags zijn de bussen omstreeks 15:30 uur weer terug bij deze opstapplaatsen.

Bij de even opstapplaatsen (B-etappe) dient u uiterlijk om 9:15 uur te verzamelen.
De bussen vertrekken om 9:30 uur.
’s Middags zijn de bussen omstreeks 17:00 uur weer terug bij deze opstapplaatsen.

Het kan voorkomen dat bij een opstapplaats meerdere JVA bussen komen om kinderen op te halen.
Ook is het mogelijk dat een JVA bus bij meerdere opstapplaatsen kinderen komt ophalen.
Door verkeersdrukte kan soms vertraging ontstaan

In verband met de veiligheid is het NIET toegestaan uw kind(eren) zelf naar JVA op het landgoed Duinrell te brengen of daar op te halen.

De tienernacht wordt in principe georganiseerd in week 2 van het vakantieproject. De tieners blijven dan de nacht van donderdag op vrijdag slapen in de grote tenten op het JVA terrein. Voor het avondeten, ontbijt en lunchpakket voor vrijdag wordt gezorgd.

Aan het begin van de week ontvangen de tieners die hiervoor in aanmerking komen een uitnodiging.

De Ouderdag wordt in principe gehouden op woensdag in week 2.
In de tweede helft van week 1 ontvangen ouders een e-mail met daarin een link naar de speciale aanmeldpagina.

Ja, het is de bedoeling dat u genoeg eten (lunchpakket) en voldoende drinken meegeeft aan uw kind. Zeker met warme dagen.

Om iets in de winkeltjes op Duinrell te kopen mogen de kinderen van de A-etappe op donderdag en de kinderen van de B-etappe op vrijdag geld meenemen.
Dit geldt uitsluitend voor de leeftijdsgroepen Mid 2 (Vruchten), Mid 3 (Dieren) en Tieners (Stripfiguren). Geef niet meer dan € 5,00 mee!
De leeftijdsgroepen Kleuters (Stippen) en Mid 1 (Bloemen) gaan niet winkelen.

Draai de telefoon een kwartslag. Zet zo nodig eerst “automatisch roteren” aan.

Bij sommige opstapplaatsen kunnen meerdere JVA bussen komen om kinderen op te halen. Ook kan een JVA bus meer dan één opstapplaats aandoen. Met persoonlijke voorkeuren kan bij de busindeling helaas geen rekening worden gehouden. Zie onze Algemene Voorwaarden (Vervoer). Kinderen uit één gezin, die dezelfde achternaam hebben, worden in dezelfde bus geplaatst.

De groepsindeling is o.a. afhankelijk van de etappe (A of B), de leeftijd van het kind en het aantal kinderen in de betreffende leeftijdsgroep. Met persoonlijke voorkeuren kan bij de groepsindeling helaas geen rekening worden gehouden.  Zie onze Algemene Voorwaarden (Leeftijdsgroepen).

De groepsgrootte is o.a. afhankelijk van de leeftijd en het aantal kinderen in dezelfde leeftijdsgroep. Zo zijn de kleutergroepen wat kleiner dan de tienergroepen. Een groep bestaat gemiddeld uit 20 tot 25 kinderen.

Iedere groep heeft gedurende de hele week tenminste 2 vaste begeleiders.
Activiteiten zoals sport, spel, muziek, handvaardigheid, toneel en dansen worden geleid door één of meer “vak” begeleiders.
Voor speciale activiteiten zoals vossenjacht, speurtocht, survival of tienernacht wordt extra begeleiding ingezet.

Met uitzondering van de ouderdag is het ouders of derden (bijvoorbeeld broers, zussen, grootouders) niet toegestaan om het kind tijdens het JVA-vakantieproject op te zoeken of het JVA-terrein te betreden.

Als ouders bij inschrijving ermee hebben ingestemd dat er beeldmateriaal van hun kind(eren) mag worden (openbaar) gemaakt, kunnen de foto’s en filmpjes in het fotoalbum op de website geplaatst worden. Dit is toegankelijk via Mijn JVA.
Afhankelijk van de keuze van de ouders kunnen foto’s en filmpjes ook voor sociale media van JVA en promotionele doeleinden worden gebruikt.
Hier zijn de verschillende mogelijkheden uiteengezet.

U kunt dit aangeven bij de inschrijving van uw kind. Hier vindt u meer informatie.

Dat is heel vervelend.
Geef de volgende dag een briefje aan de opstapleiding met daarop de gegevens van uw kind, de groep en een omschrijving van het gemiste voorwerp. Kijk ook op deze website bij Verloren. Hier komen foto’s van de voorwerpen die door ons zijn gevonden.

Gevonden voorwerpen kunnen uiterlijk op de laatste dag van het project worden afgehaald op Duinrell. JVA heeft helaas niet de mogelijkheid om gevonden voorwerpen langer te bewaren of op te slaan.

De kinderadministratie van JVA is vanaf de opening van de inschrijving tot aan het begin van het project wekelijks uitsluitend iedere maandagavond telefonisch bereikbaar van 19:00 uur tot 21:00 uur. Eventuele uitzonderingen hierop zijn onder andere te vinden op de contactpagina.

Tijdens het vakantieproject is de kinderadministratie van JVA op werkdagen (maandag t/m vrijdag) telefonisch bereikbaar van 8:00 uur tot 18:00 uur. Omdat de veiligheid van de kinderen bij JVA voorop staat, wordt ’s ochtends absolute prioriteit gegeven aan de binnenkomst van onze bussen en de registratie van de kinderen. Het kan daardoor voorkomen dat JVA in de ochtend minder goed telefonisch bereikbaar is. Een mailtje sturen heeft daarom de voorkeur. Onze mailbox wordt meerdere keren per dag gecontroleerd.

Heeft u een vraag, een opmerking of een klacht, dan kunt u deze via het contactformulier op deze website, per e-mail of eventueel telefonisch doorgeven aan de kinderadministratie.

Indien uw vraag er niet bij staat, neem dan contact met ons op via het contactformulier.